napelem napkollektor és szigetelés

Lakossági pályázatok 30-60%
Közületi pályázatok 30-70%
Mire vár még?
Napelem, napkollektor hőszivattyú és szigetelés -  kérjen ajánlatot most!
Home Szolár rendszerek

Napelem, Napkollektor, Hőszivattyú

MEGÚJULÓ ENERGIA ÜZLETI NAP

Email Nyomtat PDF

 

megújuló energia üzlet

MEGHÍVÓ - MEGÚJULÓ ENERGIA ÜZLETI NAP
ÚJ IDŐPONT EGYEZTETÉS ALATT! VÁRHATÓAN JÚLIUSBAN ,VIP Businessforum Magyarország
Hotel Holiday Inn **** Agip u. 2 Budaörs
 

Kedves Érdeklődőnk, leendő Partnerünk!

A Hungarian Solar Kft. egy olyan egyedülálló üzleti bemutatóra invitálja Önt, ismerőseit, partnereit, ahol érdemes megjelennie.

Magyarországon első kézből informáljuk Önt, milyen egyedi üzleti potenciál rejlik a  megújuló energiás befektetésekben, azok hozamaiban és viszontértékesítésében. Azon területeken is, ahol nem rendelkeznek saját zöld energiás rendszerekkel, illetve ahol a támogatások szintje alacsony, mint hazánkban.

Üzleti modellünk egyedi befektetési lehetőséget kínál már termelő, államilag garantált, magas hozamú  rendszerek pénzügyi előnyeinek kiaknázására, mindezt euróban.

A világszintű és EU sajtó ma is tele van a zöld energiás beruházások fontosságának és a fenntarthatóság elvének hangsúlyozásával, hogy megoldást találjunk a fosszilis tüzelőanyagok kimerülésének a problémájára. A leginkább támogatott megoldás EU és világszinten is a megújuló energiák előnyben részesítése.

De mi van a színfalak mögött, kik s mi módon érték el, hogy Magyarországon is részesülhetünk más EU tagállamok által kínált magas támogatottságból? Milyen biztosítékok és garanciák állnak rendelkezésre? Hogyan működik az üzleti modell és hogyan érhető el magas hozam? Miért érdemes megújuló energiába befektetni?

Mindezekre és sok más kérdésére választ kap rendezvényünkön.

A rendezvényen való részvétel ingyenes!

JELENTKEZÉSI LAP >>

tel: 06 20 589 7553 | 06 30 364 1044

Üdvözlettel,
HUNGARIAN SOLAR KFT.
együttműködő partner
UVIEE | Syn-Energy GmbH

Utoljára frissítve ( 2012 június 20., szerda 06:39 )
 

Napelem rendszerek közintézményeknek

Email Nyomtat PDF

Nyugat-Európában az a tapasztalatunk, hogy a napelemes rendszerek egyre inkább meghatározói az iskola és közintézményi épületeknek. Az telepített napelemek egyfajta nyilatkozatai az épületek tetején a megbízható zöld-energia termelésnek, energiaszámla csökkentésnek és hatékony káros-anyag kibocsájtás csökkentésének.
A középületek inspirálóan hatnak az egész társadalom számára, hogy környezetvédő módon is lehet pénzt és energiát spórolni.

A fotovoltaikus modulok a napfény energiáját alakítják át villamos energiává. A napelemeket számos formában telepíthetjük minden típusú tetőre legyen az cserepes, zsindelyes, vagy éppen lapos tető.

forrás: http://napelem-napelemek.eu/napelem-rendszerek-kozintezmenyeknek/

 

KEOP 4.4.0 2011

Email Nyomtat PDF

Az Új Széchenyi Terv keretében társadalmi egyeztetésre került a „Megújuló energia alapú villamosenergia-, kapcsolt hő- és villamosenergia-, valamint biometán-termelés” című, KEOP-2011-4.4.0 kódjelű konstrukció pályázati útmutatója. A konstrukció célja a kisebb környezeti terheléssel járó megújuló energia alapú energiatermelés elterjesztése, ezen belül növelni a megújuló energiaforrásokon alapuló hő- és villamosenergia szerepét az összenergia felhasználáson belül és ezen keresztül csökkenteni a széndioxid kibocsátást. A konstrukció elsősorban az együttműködő villamosenergia hálózatba termelő kapacitások kiépítését, másodsorban a sziget üzemmódban működő villamosenergia-termelő kapacitások kiépítését, tovább a földgáz hálózatba táplálható biometán termelést támogatja.

 

 

Pályázók köre:

Vállalkozások, költségvetési szervek és intézményeik, nonprofit szervezetek

Területi korlátozás:

A projekt megvalósításának helyszíne a Közép-magyarországi régió kivételével Magyarország teljes területe

Rendelkezésre álló keretösszeg:

11,57 milliárd Ft

Elnyerhető támogatás min. / max. összege:

1 – 1000 millió Ft (napenergia hasznosítása esetén minimum 50 millió Ft)

Támogatási intenzitás:

Az igényelhető támogatás mértéke költségvetési szervek és intézményeik esetében az elszámolható költség 85%-a, nonprofit szervezetek esetében 60%-a, vállalkozások esetében 30-60%-a (a régió és a vállalkozás méretének függvényében).

A Pályázati útmutató B1 fejezete szerinti, „31 Központi költségvetési szerv és intézménye” KSH kódú kedvezményezettek, valamint a nem költségvetési szerv formájában működő állami kedvezményezettnek (kivéve, ha a Római Szerződés 87. cikke szerinti állami támogatás hatálya alá tartoznak!) esetében a támogatás mértékének felső maximuma az elszámolható költségek 100%-a!
 

Bővebben...
 

Napelem rendszerek telepítése

Email Nyomtat PDF
Egyre többen keresnek bennünket napelem rendszer telepítéséért, árajánlatért. Ahhoz hogy megkönnyítsük a gyors és pontos napelem árajánlat elkészítését felsoroljuk azokat az információkjat melyekre szükségünk van:

  • Napelem rendszer kivitelezés helyszíne
Erre az adatra a pontos napsugárzási adatok kiszámítása végett van szükségünk. Elég a helység megjelölése kezdetben.
  • Déli tájolású napelem tér mérete és megléte
Kb. 2 m2-es egy 220 W napelem - tábla mérete. Azaz egy 2,2 kWp rendszer 10 táblája 20 m2 területet foglal el.
  • Szolgáltató
Fontos adat, hogy mely szolgáltatási területen történik a beruházás, hogy a csatlakozási pontot a szolgáltatóval közösen megállapíthassuk.

Üdvözlettel:


Horváth Attila
fejlesztési igazgató
+36 20 589-7553
Utoljára frissítve ( 2010 május 03., hétfő 14:27 )
 

Napelem szerelési trükkök

Email Nyomtat PDF
Egyre többen érdeklődnek a napelem technológiák iránt. Tőlem is egyre többen kérdezik: Hány nap alatt készül el? Mit fogunk csinálni? Hogyan szerelünk napelemet? Ezért a napelem blogban indítok egy sorozatot videókból. Remélem elnyeri tetszésüket és bővíti napelem ismereteiket.
Köszönöm!

Horváth Attila - elérhetőség >>Napelem install link >>
 

Napelem blog indult

Email Nyomtat PDFnapelem blog
A napelem bloggal újabb szolgáltatást indítunk útjára, hogy Önök, kedves érdeklődők még több háttérinformációval, napelem hírrel találkozhassanak. Így könnyítve meg a választást. A napelem kapcsán is törekszünk a tudatos vásárlói szokások felélesztésére.
A napelem blog hetente frissül! Érdemes lesz tehát visszanéznie!

Az oldal celérhető: http://napelem.tutilap.hu

 

Miért érdemes napelem pályázatot beadni?

Email Nyomtat PDF

Napelem Pályázati előnyök


A napelem rendszerek meglehetősen drágák. Az egész berendezés egyik legdrágább része maga a napelem. Ez érthető hiszen drága alapanyagokból, speciális körülmények között készítik a cellákat. Ráadásul a minőséghez állandó fejlesztések történnek. Ezeket a fejlesztéseket örökkön tesztelik, hogy a minőségi szabványoknak megfeleljenek, sőt a legjobb gyártóknál azok minőségi alapjait igyekeznek messze túlszárnyalni.

A napelem rendszer drágaságát azonban folyamatosan háttérbe helyezi az a tény, hogy a villamosenergia árak állandóan növekednek. Míg egy napelem több mint harminc esztendeig áramot fog termelni, beüzemelésétől fogva ingyen(!), addig ki tudja mennyibe kerül majd 1 kWh áram jövőre? 5 év múlva? 20 év múlva?

Utoljára frissítve ( 2010 május 03., hétfő 13:02 ) Bővebben...
 

Lakossági pályázatok - Zöld Beruházási Rendszer - ZBR

Email Nyomtat PDF

Napelem, napkollektor, hőszivattyú és egyéb alternatív rendszerek támogatása!


Kedves Érdeklődő!

A pályázat kiterjed napelem, napkollektor, hőszivattyú, és egyéb megújuló energiaforrásokat hasznosító rendszerek telepítésére. 

Keressen bizalommal elérhetőségeinken!
Horváth Attila
20/589-7553

 


Megjelentek a Klímabarát otthon
energiahatékonysági ZBR-EH-09 pályázatok

A pályázatokat 2009.12.15-től lehet beadni!

Az Energia Központ Nonprofit Kft. a Környezetvédelmi és Vízügyi  Minisztériummal kötött megállapodás alapján működteti a XVI. KvVM fejezet 10. cím, 2. alcím, 11. jogcímcsoport Zöld Beruházási Rendszer végrehajtásának feladatai célelőirányzatból finanszírozott Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Energiahatékonysági Alprogramot (ZBR-EH-09).

Az állami támogatás és a hitel igénylése a pályázatok keretében történik, amelyek energetikai megfelelőségének a szakmai elbírálását minden esetben az Energia Központ Nonprofit Kft. végzi.

A pályázati rendszer működtetése a 217/1998.(XII.30.) Korm. rendelet előírásai és a KvVM rendeletek, szabályozások figyelembe vételével történik.

Az Energia Központ Nonprofit Kft. komplex feladata az energiatakarékosság elősegítése, az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelését célzó pályázati rendszer feladatainak elvégzése, így különösen a pályázatok döntés előkészítése, döntések technikai segítése, a támogatási szerződések elkészítése, nyilvántartása, és megkötése, illetve a műszaki teljesítések igazolása – a pályázatok kifizetése, könyvelési és pénzügyi zárások bonyolítása, valamint helyszíni elő és utóellenőrzések lefolytatása, a pályázatkezelés monitoringja, a problémás esetek kezelése és ügyfélszolgálat működtetése a pályázók tájékoztatására, adatszolgáltatás a partnerek és nyilvánosság felé, valamint az a XVI. KvVM fejezet 10. cím, 2. alcím, 11. jogcímcsoport Zöld Beruházási Rendszer végrehajtásának feladatai célelőirányzat pénzügyi – számviteli feladatainak ellátása.forrás: http://www.energiakozpont.hu/index.php?p=210

 

Utoljára frissítve ( 2010 január 18., hétfő 19:15 )
 

Önálló napelem honlap

Email Nyomtat PDF

napelem rendszerek honlapja

Napelem rendszerek, tudástár mindenkinek

Kedves érdeklődők, olvasók!
www.napelem.us

Örömmel értesítjük Önöket, hogy önálló napelem oldalt indítottunk útjára. A napelem oldalon önkormányzatok, cégek, egyházak, alapítványok, szerelők és természetesen magánszemélyek is bőséges napelem információval, igényfelmérővel, cikkekkel, pályázati lehetőségekkel találkozhatnak. Hosszú tárgyalások és minőség próbák után végül megtaláltuk a legjobb napelemeket, kialakítottuk a legjobb árakat. Megalkottuk a piac egyik legjobb napelem szolgáltató bázisát.
Az oldal folyamatosan bővülni fog, s reményeink szerint Önök is segítségünkre lesznek az alakításában. A napelem nem csak anyagi kérdés, immár bolygónk jövőjének, a tiszta levegő, oceán, erdők, mezők és a jövő nemzedékeinek záloga is.
Szép napot,

Napelem főszerkesztő

Utoljára frissítve ( 2009 július 23., csütörtök 10:47 )
 

Napelem cellák Németországi helyzete

Email Nyomtat PDF

Nem olyan rég a német Der Spiegel lap számolt be Németország napelem helyzetéről. Erről olvashatnak egy összefoglalást alább. Fontosnak tartjuk a német piac figyelemmel kísérését, mert hamarosan nagyon hasonló magyarországi hírekkel találkozhatunk napelem témában.

Utoljára frissítve ( 2010 május 03., hétfő 14:08 ) Bővebben...
 

Napelem történelem és áttekintés

Email Nyomtat PDF

A Bell Laboratories-ben 1954-ben fejlesztették ki az első napcellát, napelemet. Az utóbbi 50 évben a találmány fényes karriert futott be, és ma már az élet minden területén felbukkan, a Mars-szondától a filléres számológépekig.

A napelem nem egy egységes technológia, ez alatt a "fedőnév" alatt több, hasonló elven működő eljárás is megtalálható.

Ebben a fejezetben szó lesz ezekről az eljárásokról, a működési elveikről és a felhasználás lehetséges területeiről is.

A napelem működési elve

Utoljára frissítve ( 2009 július 02., csütörtök 09:19 ) Bővebben...
 

HŐSZIVATTYÚ - Olcsóbb fűtés környezetkímélő módon

Email Nyomtat PDF
napkollektor napelem hőszivattyú

Az energiafelhasználásnál az egyik legnagyobb tételt a háztartások esetében a fűtés, a hűtés és a használati melegvíz előállítása jelenti, ez kb. 77%-ot tesz ki! A legnagyobb energia-megtakarítást az energiatermelés és energiafelhasználás ésszerűsítésével, az építmények hőveszteségének csökkentésével, valamint a fűtőberendezések optimális, európai értékrend alapján történő kiválasztásával és üzemeltetésével érhetjük el. Érdemes tehát figyelmet fordítanunk fűtési berendezésünkre, annak energia forrására, hogy kellően hatékony és takarékos legyen. Az energia megtakarításnak és a szén-dioxid kibocsátás csökkentésének leghatékonyabb műszaki eszköze napjainkban, a hőszivattyú. A hőszivattyúk megbízhatóak, kényelmesek és környezetkímélőek, mivel velük a környezetünkben lévő megújuló energiahordozók (a nap, a szél és a víz) gazdaságosan hasznosíthatók, ezáltal a hőszivattyús rendszerek környezetvédelmi és energiagazdálkodási szempontból kedvező hatásúak.
Utoljára frissítve ( 2010 május 02., vasárnap 10:31 ) Bővebben...
 

KEOP pályázatok ismertetője

Email Nyomtat PDF
Az alábbi összefoglalónkban a Környezet és Energia Operatív Program energia témakörében kiírt pályázatait mutatjuk be dióhéjban. Mire használható fel, mikor érdemes belevágni, milyen mértékben támogat és kit a KEOP – jórész ezekre a kérdésekre kaphat választ írásunkból.

Amit minden pályázónak tudni érdemes
 
Az EU strukturális alapjának támogatása nem segély, hanem célja a versenyképesség elősegítése és a gazdaság élénkítése. Ebből következően olyan projekteket kíván támogatni, amelyek stabil erőforrásokon alapulnak és megvalósításuk további fejlődést generálhat. Az energia témaköre érthető módon és szerencsésen kapcsolódik a fentiekhez, hiszen ha például energiahatékonysági beruházásba fektetetünk, az energiafogyasztásunkon megtakarított összeget később másra fordíthatjuk. 
 
A pályázat megírása nem kezdőknek való feladat: a megkövetelt dokumentumok, táblázatok, leírások vagy akár a kiírás megfelelő értelmezése bonyolult és igen időigényes munka. Megírását szerencsés szakemberre bízni, de ez esetben is számítsunk arra, hogy a tervezés sok időt tesz ki, és a pályázat soha nem fedi le teljesen azt, amire szükségünk lenne. Például a projekt menedzsmentjére igen kevés összeg számolható el, holott egy beruházás megvalósítása és annak adminisztrációja nagyon sok munkaórát igényel.
 
A projektmenedzsmentre és az előkészítésre fordítható alacsony támogatási százalék, valamint az elvárt csatolandó dokumentumok száma miatt érdemes már jól előkészített, vagy a konkrét megvalósulás előtt álló projektekkel pályázni. A pályázatokat március 20-tól folyamatosan adhatjuk be. Persze minél hamarabb beadjuk, annál hamarabb várható a jóváhagyás is.
 
Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal (KEOP 4.2.0_B)
 
A pályázat a közélet minden szereplője számára elérhető, a napenergia, biomassza, biogáz, földhő fűtési vagy hűtési célú hasznosítására, akár egyedi akár közösségi felhasználásra.
A pályázónak mindössze 25% saját igazolt forrással kell rendelkeznie. A beépített technológia függvényében ez a befektetés előre láthatóan igen hamar megtérül.
Mivel azonban az előfinanszírozás mértéke mindössze 35%  a projekt kivitelezésének időszakában, javasolt, hogy legalább a teljes projekt forrásigényének 70%-a a beruházó rendelkezésére álljon.
 
Néhány beruházási példa ebben a témában:
- nagyberuházó adott város közösségi távfűtő/hűtő rendszerét földhőt használó rendszerrel kívánja kialakítani,
- egy rendőrkapitányság állomáshelyein fűtésrekonstrukciót végez napkollektoros rendszer alkalmazásával,
- mezőgazdasági vállalkozás telephelyét biomassza kazánnal kívánja fűteni.
 
Megújulóenergia alapú villamosenergia-, kapcsolt hő –és villamosenergia- , valamint biometán- termelés (KEOP-2009-4.4.0)
 
A pályázat a közélet minden szereplője számára elérhető, és főként a napenergia-, és biogáz forrást felhasználó villamos energiát termelő rendszerek kialakítását hivatott elősegíteni. Mivel a villamos energia termelése hosszú távon megtérülő, sőt nyereséget termelő tevékenység, így a támogatás jóval kisebb az előző pályázathoz képest. Az elnyerhető támogatás mértéke 35%, jó tehát ha a projekthez a forrás 100%-a rendelkezésünkre áll, és a támogatásra úgy tekintünk mint kicsi, de hasznos segítségre egy nagy beruházásban.
 
Beruházási példák:
- egy sportklub lelátójának dél-nyugatra néző felületét (100 m2) napelemekkel látja el, és a termelt villamos energiának nagy részét a hálózatra termeli, azaz eladja,

- Főkert szerves hulladékok felhasználását elősegítendő biogáz üzemet hoz létre, amellyel energiát termel és a közben keletkezett hőt a kertészet fűtésére használja fel,
- kisebb termelő vállalat energiaigényének egy részét szélerőmű telepítésével fedezi,
- egy vállalkozás kisvízi-erőművet telepít és a termelt villamos energiát a hálózatba betáplálja.
 
Harmadikfeles finanszírozás (KEOP-2009.5.1.0/A)
 
A pályázat elsődlegesen ESCO (energy service company azaz energiahatékonysági beruházást kivitelező és a megtakarított összegből piaci hasznot realizáló) vállalkozásokat támogat, akik közintézményben vagy egyházi /alapítványi kezelésben álló intézményben energiahatékonysági beruházását hajtanak végre.
 
Példaberuházás:
- minisztérium épületében a pazarló világítási, fűtési és árnyékolási rendszereket korszerű energiahatékony technológiákra cserélik.
 
Harmadik feles finanszírozás – épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva (KEOP -2009. 5.2.0/b)
 
A pályázat elsősorban a fűtésre koncentrál, és célja az elavult, energiapazarló rendszerek felújításának, valamint a megújuló energiát hasznosító és nagyhatásfokú (kondenzációs) kazánok együttes alkalmazásának elősegítése. Kis részben energiahatékony berendezések beszerzését is támogatja. Mivel az energiahatékony technológiákra való átállás rövid távon megtérül, az elnyerhető támogatás mértéke 35%, tehát a projekthez jó, ha 100% forrás áll rendelkezésünkre.
 
Beruházási példák:
- társasház fűtésrekonstrukciója, amely napkollektoros rendszer-, kogenerációs rendszer-, valamint egyedi fűtésszabályozás kialakítását együttesen valósítja meg,
- egy szálloda a konyhai, takarítási és tisztítási szolgáltatásaihoz szükséges eszközeit és berendezéseit energiahatékonyakra cseréli,
- gyógyfürdőből eltávozó termálvíz melegét a közelben lévő kertészet hasznosítja.
 
Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás korszerűsítése (KEOP-2009-5.3.0-A )
 
A pályázat az épületek energiafogyasztásának csökkentését célozza, önkormányzatokra, intézményekre, és kisvállalkozásokra fókuszálva. A támogatás mértéke függ az alkalmazott beruházás típusától. A legtöbb támogatás külső hőszigetelésre és ablakcserére jut (80%), míg a legkevesebbet fűtési és világítási rendszerek felújítására (30%) kaphatunk.
 
Beruházási példák:
- iskola külső szigetelése és ablakcseréje,
- művelődési ház távhővezetékeinek szigetelése, egyedi mérők elhelyezése,
- templom fűtésrendszerének korszerűsítése,
- kisváros közvilágításának energiahatékony felújítása.
 
Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva (KEOP-2009-5.3.0-B )
 
A pályázat abban különbözik a fentebb találhatótól, hogy az energiahatékonysági beruházások terén a megújuló rendszereket is támogatja. Ez leginkább a fűtési rendszerek felújításánál ésszerű megoldás.  A támogatás mértéke a támogatott szervezeti formáját és regionális elhelyezkedését tekintve változó.
 
Beruházási példák:
- mezőgazdasági telephely hőszigetelése és biomassza kazán beépítése,
- vállalkozás irodaépületének nyílászáró cseréje és napelemek beépítése.

Bővebben a pályázati lehetőségekről személyesen érdeklődhet >>


forrás: www.energiaklub.hu
Utoljára frissítve ( 2009 április 20., hétfő 13:52 )
 

Napkollektor szett árak

Email Nyomtat PDF

A napkollektor rendszerekből  30% - 60% pályázattal megtakarítható!!! Keressen most >>


Az alábbi táblázatból válassza ki az Ön igényeinek és fogyasztási szokásainak megfelelő Calpak napkollektor rendszert.
Bővebb információ és felmérési igény kérés >>

Használati melegvíz készítésnél:

A 4 tagú család számára minimálisan szükséges melegvíz mennyisége 200 liter/ nap. Érdemes azonban nagyobb tartályt választani, mivel a napkollektor csak napsütésben termel, így tartalékkal biztosíthatjuk a felhős időszakokra és a másnap reggelre szükséges melegvíz mennyiséget. Amennyiben több melegvízre van szüksége, válasszon nagyobb teljesítményű szettjeink közül.
Tegyük szebbé a környezetünket

 Példa: A Plútó napkollektor rendszer két személy számára elegendő napi 100 liter melegvizet állít elő, szett ára 359.990 Ft + ÁFA. A készülék felszereléséhez, illetve üzembehelyezéséhez további eszközök, csövek, fittingek stb. szükségesek, melyekre egy helyszíni felmérés, vagy tervrajz alapján tudunk árajánlatot adni. Jelenlegi tapasztalataink alapján a rendszer kompletten felszerelve, kivitelezési díjjal együtt  kb. 680 000 Ft-ba kerül (bruttó).

Utoljára frissítve ( 2010 május 05., szerda 18:12 ) Bővebben...
 

Minőségi görög vákumcsöves kollektorok a rendszerben

Email Nyomtat PDF

Calpak VTN vákuumcsöves napkollektor


Utoljára frissítve ( 2009 április 19., vasárnap 09:31 ) Bővebben...
 

Minőségi görög síkkollektorok a rendszerekben

Email Nyomtat PDF

Ezen az oldalon a Calpak Giga Selective és Giga Sandwich síkkollektorokat mutatjuk be, amennyiben Ön a Calpak vákuumcsöves napkollektorok

Utoljára frissítve ( 2009 április 19., vasárnap 09:32 ) Bővebben...
 

Hőszivattyú Geo Tarifával!

Email Nyomtat PDF
hőszivattyú és geotarifa találkozásaRégóta vártunk már erre a bejelentésre és üdvözöljük ezt a kezdeményezést! Lényegében arról van szó, hogy a hőszivattyús rendszerek használata további árelőnyt jelent a piacon! Nem elég, hogy jóval olcsóbb a fűtés üzemeltetés, de további olcsóságot jelent, hogy a felhasznált áram díja is jelentősen csökken !

Új, kedvezményes hőszivattyús áramtarifát
alkotott az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport, elsőként és egyedüliként a hazai villamosenergia-piacon. Geo tarifa – szeretni fogjuk ezt a nevet!
Az ELMŰ (Budapesti Elektromos Művek Nyrt.), illetve az ÉMÁSZ (Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt.)Geo árszabás az egyetemes szolgáltatásra jogosult hőszivattyú berendezéssel rendelkező ügyfelek részére kidolgozott tarifális termék, amely a szolgáltató külön mért, vezérelt fogyasztási lehetőséggel rendelkező ügyfelei számára nyújt minden korábbinál kedvezőbb árú villamosenergia-ellátást. Konkrét számokat most még nem tudunk mondani, de annyi biztos, hogy a felhasználó még a mostani éjszakai áramnál is jobban jár!

 

Bővebben...
 

Tipikus napkollektor rendszerek, hogy segíthessünk

Email Nyomtat PDF
Tipikus napkollektor rendszereink bemutatásával szeretnénk segíteni minden kedves érdeklődőt a választásban.
Természetesen konkrét árakat is feltüntetünk az egyes rendszerekhez. Az összeg tartalmazza a rendszer elemeit, a szerelési díjat, a kiszállás költségét.

Szándékaink bemutatni a megtérülést is! Munkánk során talán ennek kérdésével találkozunk a legtöbbet. Tudniuk kell: Egy napkollektoros rendszer már abban a pillanatban megtérült, amikor működésbe lépett!
Utoljára frissítve ( 2010 május 16., vasárnap 17:44 ) Bővebben...
 

Hőszivattyú Ismeretek

Email Nyomtat PDF

A hőszivattyú technológia általános bemutatása

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem és az energiaforrásokkal való takarékoskodás. Életünk során mérhetetlen mennyiségű energiát hasznosítunk, melynek előállítása, szállítása és felhasználása egyre nagyobb gondot okoz az emberiség számára, és egyidejűleg visszafordíthatatlan károsodást okoz környezetünkben. Az energiafelhasználásnál az egyik legnagyobb tételt a háztartások esetében a fűtés, a hűtés és a használati melegvíz előállítása jelenti, ami kb. 77%-ot tesz ki! A legnagyobb energia-megtakarítást az energiatermelés és energiafelhasználás ésszerűsítésével, az építmények hőveszteségének csökkentésével, valamint a fűtőberendezések optimális, európai értékrend alapján történő kiválasztásával és üzemeltetésével érhetjük el. Érdemes tehát figyelmet fordítanunk fűtési berendezésünkre, annak energia forrására, hogy kellően hatékony és takarékos legyen. Az energia megtakarításnak és a szén-dioxid kibocsátás csökkentésének leghatékonyabb műszaki eszköze napjainkban, a hőszivattyú. A hőszivattyúk megbízhatóak, kényelmesek és környezetkímélőek, mivel velük a környezetünkben lévő megújuló energiahordozók (a nap, a szél és a víz) gazdaságosan hasznosíthatók, ezáltal a hőszivattyús rendszerek környezetvédelmi és energiagazdálkodási szempontból kedvező hatásúak.

Utoljára frissítve ( 2009 március 02., hétfő 14:40 ) Bővebben...
 

Napelem ismeretek II.

Email Nyomtat PDF

A napelem abban különbözik a napkollektortól, hogy nem hőt, hanem elektromos áramot termel. Régebben is találkoztunk napelemmel pl. a számológépekben, de mára már háztartások, épületek energiaellátásához is hozzá tud járulni. A napelemek a nap elektromágneses sugárzásának felhasználásával, kémiai folyamat révén egyenáramot termelnek. Ezt az egyenáramot egy ún. inverter alakítja át 230V-os szinuszos váltakozófeszültséggé, a normál háztartási fogyasztók ellátására. Amikor a napelem modulok termelnek, ellátják a fogyasztót árammal, amikor nem, a szükséges energiát a normál hálózatról lehet felvenni. Amikor több energia termelődik, mint amennyit felhasználunk, a maradék energiát akkumulátor segítségével tárolhatjuk, vagy a megfelelő csatlakozás kiépítése után a normál hálózatra táplálhatjuk vissza.
 

Utoljára frissítve ( 2009 február 24., kedd 21:19 ) Bővebben...
 

Napkollektor ismeretek

Email Nyomtat PDF
A napkollektorok lényege, hogy a belsejében keringő hőhordozó folyadék (ritkább esetben levegő) felmelegszik, és átadja a hőjét egy megfelelően szigetelt, vízzel teli hőtároló tartálynak. Ebből a tartályból aztán a melegvíz a fűtendő épületbe áramlik, akár a központi fűtéshez hasonló módon, akár padló- vagy mennyezetfűtéses rendszerben keringetve. A lehűlt víz pedig újra a napkollektor felé veszi útját.

A napfény áthalad a napkollektor üveglapján, és egy elnyelőlemezre esik. A napfény legnagyobb részét ez a lemez elnyeli, és hőjét átadja a csövekben keringő folyadéknak. A visszatükröződésből származó veszteséget az üveglap hátoldalán található hővisszaverő réteg hivatott csökkenteni.

Utoljára frissítve ( 2009 február 24., kedd 15:03 ) Bővebben...
 

Kelet Magyarország

Email Nyomtat PDF
Debrecen


1. munka: 2007, napkollektor és léghőszivattyú, használati melegvíz és fűtésrásegítés,
4 db 24 csöves kollektor, 1 db 2,5 kW léghőszivattyú


2. munka: 2008, napkollektor, használati melegvíz, 1 db 30 csöves kollektor


3. munka: 2008, napelem és szélgenerátor, sziget üzemű akkumulátoros rendszer,
4 db 200 Wp napelem, 1 db 600 Wp szélgenerátor


4. munka: 2008, napkollektor, használati melegvíz, 1 db 30 csöves kollektor


5. munka: 2008, napkollektor, használati melegvíz és fűtésrásegítés, 4 db 30 csöves kollektor


6. munka: 2008, napkollektor, használati melegvíz és fűtésrásegítés, 3 db 24 csöves kollektor


7. munka: 2008, napkollektor, használati melegvíz és fűtésrásegítés, 5 db síkkollektor


Bocskaikert


1. munka: 2007, napelem, sziget üzemű akkumulátoros rendszer, 8 db 150 Wp napelem


2. munka: 2008, napelem, hálózatra tápláló napelemes rendszer, 7 db 150 Wp napelem


Nyíracsád


1. munka: 2008 napkollektor, használati melegvíz, 1 db 30 csöves kollektor


2. munka: 2008, napkollektor, használati melegvíz, 1 db 30 csöves kollektor


Miskolc


1. munka: 2008, napkollektor és léghőszivattyú, használati melegvíz és fűtésrásegítés,
4 db 24 csöves kollektor, 1 db 2,5 kW léghőszivattyú


Bükkábrány


1. munka: 2006, napkollektor, használati melegvíz és fűtésrásegítés, 5 db 20 csöves kollektor


Berettyóújfalu


1. munka: 2008, napkollektor, használati melegvíz és fűtésrásegítés, 3 db 30 csöves kollektor


2. munka: 2008, napkollektor, használati melegvíz és fűtésrásegítés, 4 db 20 csöves kollektor


Cigánd


1. munka: 2006, energetikai szélmérés és tanulmány, 15 méteres lábazaton


Kemecse


1. munka: 2007, napkollektor, használati melegvíz és fűtésrásegítés, 4 db 24 csöves kollektor


Gelénes


1. munka: 2006, energetikai szélmérés és tanulmány, 15 méteres lábazaton


Vámosatya


1. munka, 2006, napelemes közvilágítás, 1 db 75 Wp napelemmel


2. munka: 2008, napkollektor, használati melegvíz, 2 db 24 csöves kollektor


Nyíregyháza


1. munka: 2007, napelem és szélgenerátor, sziget üzemű akkumulátoros rendszer,
6 db 200 Wp napelem, 1 db 600 Wp szélgenerátor


Nyíregyháza-Oros


1. munka: 2007, napkollektor, használati melegvíz, medencefűtés és fűtésrásegítés, 8 db 30 csöves kollektor


Pallag


1. munka: 2007, napelem, hálózatra tápláló napelemes rendszer, 40 db 200 Wp napelem


Székesfehérvár


1. munka: 2007, napkollektor és léghőszivattyú, használati melegvíz és fűtésrásegítés,
4 db 30 csöves kollektor, 1 db 2,5 kW léghőszivattyú


Nyíradony-Tamásipuszta


1. munka: 2006, energetikai szélmérés és tanulmány, 15 méteres lábazaton


2. munka: 2007, energetikai szélmérés és tanulmány, 80 méteren, ballonnal


Szarvas


1. munka: 60 db. napelem 12 kW teljesítménnyel, hálózatra táplálás.
Utoljára frissítve ( 2009 január 23., péntek 12:28 )
 

bizza szakemberre

Email Nyomtat PDF

 

SUNsitive

Email Nyomtat PDF

 

A SUNsitive névvel új esszenciális fogalmat alkottunk, ami kifejezi alapállásunkat, lényegre törő minőségi megoldó készségünket és a fenntartható fejlődésbe vetett hitünket. A nap jelentésű SUN rámutat, hogy elsődlegesen a kifogyhatatlan, s roppant erejű nap energiájának hasznosítását célozzuk meg.  Egy olyan energiaforrásét, ami mindannyiunk számára elérhető, tiszta, környezet és emberbarát. 


A nap erejéből születik a fény, a hő, a szél, maga az élet. S mi ezekből az elemekből villamos áramot, meleg vizet, hőszigetelést, fűtést és szellőztetést varázsolunk a mindennapokba.


A sensitive - érző, érzékeny kifejezés mutatja, hogy társaságunk a szó legnemesebb értelmében érzékeny a környezetre, a minőségre, az árakra, a garanciákra, a tiszta és világos ajánlatokra. Kutatjuk a legjobb, legmodernebb technológiákat és azok finanszírozási lehetőségeit és hasznosítjuk azokat munkánkban . Természetesen megosztjuk a világgal tudásunkat, szakértelmünket is.

A SUNsitivitás tehát a tiszta, környezet- és emberbarát, minőségi technológiákat felvonultató energiatermelés érzéke.


Célunk, hogy megrendelőink energiaköltségeit nagyban csökkentsük,  hogy optimális, környezetbarát és valóban megtérülő rendszereket kínáljunk a mindenkor fellelhető legmagasabb technológiával és szakértelemmel párosítva. További célkitűzésünk, hogy mindehhez finanszírozási lehetőségeket is kínáljunk, kihasználva a vonatkozó EU direktívák előnyeit.


Ne feledje: a fosszilis energiahordozók kora igen hamar véget ér. A gáz és  olaj tartalékok kifogynak, s végül nem marad más csak a megújuló energiahasznosítás.  Ez a vonzó, ingatlan értéket növelő, kifogyhatatlan és tiszta EMBERKÖZPONTÚ TECHNOLÓGIA.

Céges honlapunk: www.sunsitive.eu
Utoljára frissítve ( 2010 május 16., vasárnap 17:53 )
 

napelem

Email Nyomtat PDF

NAPKOLLEKTOR - NAPELEM - EGYÉB RENDSZEREK
TELEPÍTÉSE KIVÁLÓ SZAKEMBEREKKEL!

Utoljára frissítve ( 2009 január 15., csütörtök 10:36 )
 

NAPELEM - rendszerek telepítése és árusítása

Email Nyomtat PDF
NAPELEM
NAPELEM RENDSZERÁRAKAT ITT TALÁL >>
Tudtad, hogy a napelem által termelt villamosenergiát az áramszolgáltatók megveszik tőled? Tudtad, hogy ez a technológia ma már anyagilag is elérhető? Tudtad, hogy napelemek telepítését az állam pályázatokkal segíti a megújuló energiarendszerek telepítését? Feltűnt, hogy az áram egyre drágul? Elgondolkoztál már azon, hogy esetleg saját áramot termelj, aminek kiszámítható költségei vannak?

A SUNsitive Kft. elkötelezett a "zöld elektromosság" és így a napelem terjesztésében! A hazai lehetőségeket legoptimálisabban kihasználó rendszereink egyszerre függetlenítik a háztartások, önkormányzatok, gazdasági társaságok villamosáram szükségleteit, és segítik FÖLDÜNKET.

A folyamatosan emelkedő energiaárak, a fosszilis tüzelőanyagok hosszú távon jelentkező hiánya és a növekvő nyomás a CO2 kibocsátás csökkentésére valamint a közel-keleti instabil olajellátás következtében a világ számos országában terveket dolgoznak ki a megújuló energiaforrások és a zöld energia arányának növelésére. Ez különösen igaz Európára, ahol a déli országok lehetnek a fejlődés motorjai a következő években.
A technológiai fejlődése elérte 2007-re azt a szintet, hogy elkészült az első olyan nagy megbízhatóságú gyártóberendezés a napelem iparág számára, amely az alacsony költséggel előállítható, nagyméretű LCD panelek gyártásában már bizonyított.
Utoljára frissítve ( 2010 május 03., hétfő 14:05 ) Bővebben...
 

A gatyád is rámegy a melegvízre? A Napkollektorok korában? Ne viccelj!

Email Nyomtat PDF
NAPKOLLEKTOR
NAPKOLLEKTOR RENDSZERÁRAK >>
A SUNsitive Kft. minden alkalommal az Önnek legkedvezőbb, leginkább optimális rendszert ajánlja! Ez a testre szabott rendszerszemlélet biztosítja, hogy a várható megtérülési idő rövidüljön, s hogy egy tökéletesen független és önellátó rendszerben fűtse otthonát, készítsen melegvizet, melegítse medencéjét, stb.
Rendszerajánlatainkban egyéb költséghatékony kiegészítő lehetőségeket is bemutatunk. Napkollektor- hőszivattyú kombináció. Fűtés rásegítő lehetőségek, stb.

Napkollektoros rendszerek és azok árai >>
Tipikus rendszerek bemutatása >>
A minőségi napkollektor tipusok bemutatása - VÁKUUMCSÖVES >>

A minőségi napkollektor tipusok bemutatása - SÍKCSÖVES >>
Utoljára frissítve ( 2010 május 03., hétfő 14:06 )
 

Napelem ismeretek

Email Nyomtat PDF
Napelem, napelem-modul:
A napelemek olyan eszközök, amelyek a fénysugárzás energiáját közvetlenül villamos energiává képesek alakítani.
Az elektronikai alkatrészeket már ismerő szakemberek számára tény a foto-tranzisztor és annak működése. Röviden összefoglalva: ha a tranzisztor bázis – emitter diódáját fény éri, azaz fotonok csapódnak a dióda PN átmenetébe, azok szabad elektronokat indítanak meg. Ugyanez, a jelenség fény nélkül csak külső energia közlésével érhető el. Tehát a tranzisztor bázis – emitter diódájában, ami egy PN átmenet, a becsapódó fotonok hatására töltések mozdulnak el, ami azt jelenti, hogy a dióda anódján és katódján potenciálkülönbség, (feszültség) keletkezik.
Röviden: az úgynevezett fotoeffektus kihasználásával a napelemben a nap sugárzási energiája közvetlenül elektromos energiává alakul át.
Bővebben...
 

A hőszivattyú működési elve

Email Nyomtat PDF
A hőszivattyú működési elve gyakorlatilag megegyezik a hűtőszekrénnyel, csak technikailag "ki van fordítva". A hűtőszekrényben egy speciális folyadék áramlik, ami egyrészt belül hűt, másrészt a hűtő hátoldalán, ahol fűti a rácsot.

Fogalmazhatunk akár egy kicsit szakszerűbben is: kívül hőt ad le, belül pedig hőt vesz fel.

Ehhez a történéshez ismernünk kell azt a fizikai jelenséget, hogy a kitáguló illetve elpárolgó anyag hőt vesz fel környezetéből, az összesűrített anyag pedig hőt ad le. Amikor a szifonpatronban hirtelen lecsökken a nyomás, akkor fagy oda az ujjunk, ha óvatlanságból vagy puszta kíváncsiságból a betekerés közben megérintjük azt.

A hűtőszekrényben ez a jelenség belül, a hűtőtálcában játszódik le, a felvett hő jó részét a hűtő hátoldalán végigfutó rácson adja le a készülék. A keringető motor hozza létre a nyomás- különbséget, és szállítja el a hőt.
Bővebben...
 

Napkollektor Társasházak figyelmébe

Email Nyomtat PDF
Az egyre emelkedő távhődíjak kiváló „ellenszere" a napkollektoros rendszer. Az épületek szerkezeti szempontból alkalmasak a kollektorok telepítésére. A lakásokon belül bontásra, átalakításra az esetek többségében nincs szükség. A napi többezer liter melegvíz elkészítése az ingyenes napenergiával nagy megtakarítást eredményez. A nyári hónapokban szinte egyáltalán nincs szükség külső energiaforrásokra a melegvíz előállításához. Ma már kiváló műszaki megoldások léteznek a panelházak komplett energetikai rendszerének felújítására, korszerűsítésére is. Az átalakítások – főleg, ha azok együtt valósulnak meg a távhőről való leválással – olyan nagy mértékű megtakarításokat garantálnak, hogy azokból finanszírozható a beruházás, amely így külön anyagi ráfordítást nem igényel. A beruházó érdekelt abban, hogy kizárólag jó minőségű berendezéseket alkalmazzon a felújítás során, hiszen csak ezekkel garantálható a gyors megtérülés és a hosszú távú energiatakarékos üzem. Egy teljes felújítási program speciális konstrukcióban megvalósítható saját anyagi forrás igénybevétele nélkül is. Amennyiben részletes tájékoztatást szeretne erről a lehetőségről, kattintson ide.
 

Vákumcsöves napkollektorok ismertetése

Email Nyomtat PDF
A vákuumcsöves napkollektor az egyik legújabb és legnagyobb hatékonysággal rendelkező napkollektor fajta. Fő előnye, hogy gyengébb fényviszonyoknál és hidegebb időben is hatékonyan működik, akár 50-95°C-ra felmelegített vizet szolgáltatva.

A napkollektor fő újítása a vákuumcső, amiben egy rézcső található, ez gyűjti össze a nap hőenergiáját, a vákuum pedig elszigeteli az összegyűjtött hőt a környezetétől, ez biztosítja a nagy hatásfokot, ugyanis a hő nem „szökik el". Előfordulhat tehát, hogy ezekben a csövekben 200-300°C körül is lehet a hőmérséklet, míg a sima síkkollektoroknál ez a szám 150°C. A vákuumcsövekben a vákuumot a bennük található bárium biztosítja, hasonlóan az elektroncsövekhez, ugyanis ez a bárium a csőben még esetlegesen fellelhető gázmolekulákat megköti, fenntartva ezzel a vákuumot.

Ezen kollektorok hátránya az adott felületen elhelyezehető felvevőcsövek kevesebb száma, ugyanakkor szerencsére a vákuumcsövek nagy hatékonysága ellensúlyozza ezt. Előnyük, hogy sokkal tovább képesek maximális teljesítmény leadására a síkkollektoroknál, ugyanis a csövek mintegy 45°-os szögtartományban képesek felvenni a nap sugarainak energiáját, így nem kell a kollektorokat a nap után forgatni, ha nagyobb teljesítmény akarunk elérni. Sokan azért nem választják a vákuumcsöves napkollektorokat, mivel azok nagyon drágák. Ez nem így van, ugyanis ezen típusú napkollektorok ára egyre lejjebb és lejjebb megy, köszönhetően a Kínában beindult automatizált gyártásnak. Ezek a napkollektorok nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkeznek, sokkal jobban megéri ilyen típusúakba beruházni.
Utoljára frissítve ( 2009 január 14., szerda 14:59 )
 

Használati feltételek

Email Nyomtat PDF
A SUNsitive Kft. kijelenti, hogy a megadott adatokat harmadik félnek nem adja át!
Utoljára frissítve ( 2010 május 03., hétfő 14:07 ) Bővebben...
 
Jelenleg 7 vendég olvas minket

Tipikus Napkollektor Rendszerek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


napelem rendszerek
napkollektor ajánlatok - sík- és vákuum napkollektorok
hőszivattyú ajánlatok - levegős, geotermikus hőszivattyúk

Nap Regisztráció

Hirdetések 

TŰZVÉDELEM MUNKAVÉDELEM

Találjunk megoldást közösen fennálló tűzvédelmem, munkavédelem, környezetvédelmi problémájának elintézésére! Kiválóan képzett, főállású, tűzvédelmi, munkavédelmi és környezetvédelmi szakembereink a diszkréció teljes megtartásával járnak el az általunk képviselt társaságoknál. Segítenek a tűzvédelmi, munkavédelmi, környezetvédelmi törvényekben, jogszabályokban, szabványokban meghatározottak értelmezésében. Közreműködnek a tűzvédelmi, munkavédelmi, környezetvédelmi feladatok végrehajtásában. Figyelembe veszik a megrendelő elvárásait, és ahhoz igazítják a szolgáltatást.
http://tuzvedelem-munkavedelem.eu
Cylex Tudakozó Silver Díj

Népszerű cikk