napelem napkollektor és szigetelés

Lakossági pályázatok 30-60%
Közületi pályázatok 30-70%
Mire vár még?
Napelem, napkollektor hőszivattyú és szigetelés -  kérjen ajánlatot most!
Home Szolár rendszerek Napkollektor

Napkollektor

Napkollektor szett árak

Email Nyomtat PDF

A napkollektor rendszerekből  30% - 60% pályázattal megtakarítható!!! Keressen most >>


Az alábbi táblázatból válassza ki az Ön igényeinek és fogyasztási szokásainak megfelelő Calpak napkollektor rendszert.
Bővebb információ és felmérési igény kérés >>

Használati melegvíz készítésnél:

A 4 tagú család számára minimálisan szükséges melegvíz mennyisége 200 liter/ nap. Érdemes azonban nagyobb tartályt választani, mivel a napkollektor csak napsütésben termel, így tartalékkal biztosíthatjuk a felhős időszakokra és a másnap reggelre szükséges melegvíz mennyiséget. Amennyiben több melegvízre van szüksége, válasszon nagyobb teljesítményű szettjeink közül.
Tegyük szebbé a környezetünket

 Példa: A Plútó napkollektor rendszer két személy számára elegendő napi 100 liter melegvizet állít elő, szett ára 359.990 Ft + ÁFA. A készülék felszereléséhez, illetve üzembehelyezéséhez további eszközök, csövek, fittingek stb. szükségesek, melyekre egy helyszíni felmérés, vagy tervrajz alapján tudunk árajánlatot adni. Jelenlegi tapasztalataink alapján a rendszer kompletten felszerelve, kivitelezési díjjal együtt  kb. 680 000 Ft-ba kerül (bruttó).

Utoljára frissítve ( 2010 május 05., szerda 18:12 ) Bővebben...
 

Minőségi görög vákumcsöves kollektorok a rendszerben

Email Nyomtat PDF

Calpak VTN vákuumcsöves napkollektor


Utoljára frissítve ( 2009 április 19., vasárnap 09:31 ) Bővebben...
 

Minőségi görög síkkollektorok a rendszerekben

Email Nyomtat PDF

Ezen az oldalon a Calpak Giga Selective és Giga Sandwich síkkollektorokat mutatjuk be, amennyiben Ön a Calpak vákuumcsöves napkollektorok

Utoljára frissítve ( 2009 április 19., vasárnap 09:32 ) Bővebben...
 

Napkollektor ismeretek

Email Nyomtat PDF
A napkollektorok lényege, hogy a belsejében keringő hőhordozó folyadék (ritkább esetben levegő) felmelegszik, és átadja a hőjét egy megfelelően szigetelt, vízzel teli hőtároló tartálynak. Ebből a tartályból aztán a melegvíz a fűtendő épületbe áramlik, akár a központi fűtéshez hasonló módon, akár padló- vagy mennyezetfűtéses rendszerben keringetve. A lehűlt víz pedig újra a napkollektor felé veszi útját.

A napfény áthalad a napkollektor üveglapján, és egy elnyelőlemezre esik. A napfény legnagyobb részét ez a lemez elnyeli, és hőjét átadja a csövekben keringő folyadéknak. A visszatükröződésből származó veszteséget az üveglap hátoldalán található hővisszaverő réteg hivatott csökkenteni.

Utoljára frissítve ( 2009 február 24., kedd 15:03 ) Bővebben...
 

Napkollektor Társasházak figyelmébe

Email Nyomtat PDF
Az egyre emelkedő távhődíjak kiváló „ellenszere" a napkollektoros rendszer. Az épületek szerkezeti szempontból alkalmasak a kollektorok telepítésére. A lakásokon belül bontásra, átalakításra az esetek többségében nincs szükség. A napi többezer liter melegvíz elkészítése az ingyenes napenergiával nagy megtakarítást eredményez. A nyári hónapokban szinte egyáltalán nincs szükség külső energiaforrásokra a melegvíz előállításához. Ma már kiváló műszaki megoldások léteznek a panelházak komplett energetikai rendszerének felújítására, korszerűsítésére is. Az átalakítások – főleg, ha azok együtt valósulnak meg a távhőről való leválással – olyan nagy mértékű megtakarításokat garantálnak, hogy azokból finanszírozható a beruházás, amely így külön anyagi ráfordítást nem igényel. A beruházó érdekelt abban, hogy kizárólag jó minőségű berendezéseket alkalmazzon a felújítás során, hiszen csak ezekkel garantálható a gyors megtérülés és a hosszú távú energiatakarékos üzem. Egy teljes felújítási program speciális konstrukcióban megvalósítható saját anyagi forrás igénybevétele nélkül is. Amennyiben részletes tájékoztatást szeretne erről a lehetőségről, kattintson ide.
 

Vákumcsöves napkollektorok ismertetése

Email Nyomtat PDF
A vákuumcsöves napkollektor az egyik legújabb és legnagyobb hatékonysággal rendelkező napkollektor fajta. Fő előnye, hogy gyengébb fényviszonyoknál és hidegebb időben is hatékonyan működik, akár 50-95°C-ra felmelegített vizet szolgáltatva.

A napkollektor fő újítása a vákuumcső, amiben egy rézcső található, ez gyűjti össze a nap hőenergiáját, a vákuum pedig elszigeteli az összegyűjtött hőt a környezetétől, ez biztosítja a nagy hatásfokot, ugyanis a hő nem „szökik el". Előfordulhat tehát, hogy ezekben a csövekben 200-300°C körül is lehet a hőmérséklet, míg a sima síkkollektoroknál ez a szám 150°C. A vákuumcsövekben a vákuumot a bennük található bárium biztosítja, hasonlóan az elektroncsövekhez, ugyanis ez a bárium a csőben még esetlegesen fellelhető gázmolekulákat megköti, fenntartva ezzel a vákuumot.

Ezen kollektorok hátránya az adott felületen elhelyezehető felvevőcsövek kevesebb száma, ugyanakkor szerencsére a vákuumcsövek nagy hatékonysága ellensúlyozza ezt. Előnyük, hogy sokkal tovább képesek maximális teljesítmény leadására a síkkollektoroknál, ugyanis a csövek mintegy 45°-os szögtartományban képesek felvenni a nap sugarainak energiáját, így nem kell a kollektorokat a nap után forgatni, ha nagyobb teljesítmény akarunk elérni. Sokan azért nem választják a vákuumcsöves napkollektorokat, mivel azok nagyon drágák. Ez nem így van, ugyanis ezen típusú napkollektorok ára egyre lejjebb és lejjebb megy, köszönhetően a Kínában beindult automatizált gyártásnak. Ezek a napkollektorok nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkeznek, sokkal jobban megéri ilyen típusúakba beruházni.
Utoljára frissítve ( 2009 január 14., szerda 14:59 )
 
Jelenleg 3 vendég olvas minket

Tipikus Napkollektor Rendszerek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


napelem rendszerek
napkollektor ajánlatok - sík- és vákuum napkollektorok
hőszivattyú ajánlatok - levegős, geotermikus hőszivattyúk

Nap Regisztráció

Hirdetések 

TŰZVÉDELEM MUNKAVÉDELEM

Találjunk megoldást közösen fennálló tűzvédelmem, munkavédelem, környezetvédelmi problémájának elintézésére! Kiválóan képzett, főállású, tűzvédelmi, munkavédelmi és környezetvédelmi szakembereink a diszkréció teljes megtartásával járnak el az általunk képviselt társaságoknál. Segítenek a tűzvédelmi, munkavédelmi, környezetvédelmi törvényekben, jogszabályokban, szabványokban meghatározottak értelmezésében. Közreműködnek a tűzvédelmi, munkavédelmi, környezetvédelmi feladatok végrehajtásában. Figyelembe veszik a megrendelő elvárásait, és ahhoz igazítják a szolgáltatást.
http://tuzvedelem-munkavedelem.eu
Cylex Tudakozó Silver Díj

Népszerű cikk