napelem napkollektor és szigetelés

Lakossági pályázatok 30-60%
Közületi pályázatok 30-70%
Mire vár még?
Napelem, napkollektor hőszivattyú és szigetelés -  kérjen ajánlatot most!
Home Hőszivattyú HŐSZIVATTYÚ - Olcsóbb fűtés környezetkímélő módon

HŐSZIVATTYÚ - Olcsóbb fűtés környezetkímélő módon

Email Nyomtat PDF
napkollektor napelem hőszivattyú

Az energiafelhasználásnál az egyik legnagyobb tételt a háztartások esetében a fűtés, a hűtés és a használati melegvíz előállítása jelenti, ez kb. 77%-ot tesz ki! A legnagyobb energia-megtakarítást az energiatermelés és energiafelhasználás ésszerűsítésével, az építmények hőveszteségének csökkentésével, valamint a fűtőberendezések optimális, európai értékrend alapján történő kiválasztásával és üzemeltetésével érhetjük el. Érdemes tehát figyelmet fordítanunk fűtési berendezésünkre, annak energia forrására, hogy kellően hatékony és takarékos legyen. Az energia megtakarításnak és a szén-dioxid kibocsátás csökkentésének leghatékonyabb műszaki eszköze napjainkban, a hőszivattyú. A hőszivattyúk megbízhatóak, kényelmesek és környezetkímélőek, mivel velük a környezetünkben lévő megújuló energiahordozók (a nap, a szél és a víz) gazdaságosan hasznosíthatók, ezáltal a hőszivattyús rendszerek környezetvédelmi és energiagazdálkodási szempontból kedvező hatásúak.

A hőszivattyú előnyei

  • Egész évben képes közvetett módon kiaknázni a nap energiáját, nem függ a pillanatnyi napsugárzás erősségétől, mivel a környezetben eltárolt energiát hasznosítja.
  • Segítségével alacsony hőmérsékletszintű hőforrásokból is kinyerhető hő, illetve hulladékhőt hasznosíthatunk.
  • Amennyiben a fűtést teljes egészében a hőszivattyú végzi (monovalens rendszer), nincs szükség kéményre, a helyszínen nincs károsanyag kibocsájtás.


A hőszivattyús rendszerek célja hogy egy lakás fűtését vagy melegvízellátását biztosítsák úgy, hogy a környezetben található hőt "beszivattyúzzák" a lakásba. Ennek előnye, például az elektromos vízmelegítéssel, fűtéssel szemben az, hogy egy egységnyi elektromos energia felhasználásával akár négy egységnyi hőenergiát is képesek előállítani. Nem mellékes szempont, hogy mind a "beszivattyúzandó" hőenergia, mind a befektetett elektromos energia származhat megújuló energiaforrásokból, ami jelentősen csökkentheti a környezet terhelését.

Mindenütt van alkalmas környezeti hőforrás, amelyet csak hőszivattyúval lehet energetikailag kedvezően hasznosítani, és a hőhordozóját sem kell megvásárolni! A hőszivattyú működési elvét a következőképpen lehet egyszerűen megfogalmazni: valamilyen hőforrás (kőzet, föld, víz vagy levegő) energiáját a hőszivattyúhoz el kell juttatni és egy munkaközeg segítségével a hő leadását és felvételét biztosítani kell. A hőszivattyúban a munkaközeg nyomás alatt van, és annak hőmérsékletét megemeli. A hőszivattyú a hőjét átadja a fűtési rendszernek és/vagy a melegvíz készítési rendszernek. A hő szállításához folyamatosan elektromos energiát kell a rendszerbe táplálni. A rendszer hatékonyságát az ún. munkaszámmal (COP=Coefficient of performance) jellemezhetjük, ami azt mutatja, hogy a hőszivattyú által leadott hasznos hőteljesítmény hányszorosa a működtetéshez felhasznált hajtási teljesítménynek.

Utoljára frissítve ( 2010 május 02., vasárnap 10:31 )  
Jelenleg 6 vendég olvas minket

Tipikus Napkollektor Rendszerek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


napelem rendszerek
napkollektor ajánlatok - sík- és vákuum napkollektorok
hőszivattyú ajánlatok - levegős, geotermikus hőszivattyúk

Nap Regisztráció

Hirdetések 

TŰZVÉDELEM MUNKAVÉDELEM

Találjunk megoldást közösen fennálló tűzvédelmem, munkavédelem, környezetvédelmi problémájának elintézésére! Kiválóan képzett, főállású, tűzvédelmi, munkavédelmi és környezetvédelmi szakembereink a diszkréció teljes megtartásával járnak el az általunk képviselt társaságoknál. Segítenek a tűzvédelmi, munkavédelmi, környezetvédelmi törvényekben, jogszabályokban, szabványokban meghatározottak értelmezésében. Közreműködnek a tűzvédelmi, munkavédelmi, környezetvédelmi feladatok végrehajtásában. Figyelembe veszik a megrendelő elvárásait, és ahhoz igazítják a szolgáltatást.
http://tuzvedelem-munkavedelem.eu
Cylex Tudakozó Silver Díj

Népszerű cikk