napelem napkollektor és szigetelés

Lakossági pályázatok 30-60%
Közületi pályázatok 30-70%
Mire vár még?
Napelem, napkollektor hőszivattyú és szigetelés -  kérjen ajánlatot most!
Home Szolár rendszerek Hőszivattyú

Alternatív megoldás

HŐSZIVATTYÚ - Olcsóbb fűtés környezetkímélő módon

Email Nyomtat PDF
napkollektor napelem hőszivattyú

Az energiafelhasználásnál az egyik legnagyobb tételt a háztartások esetében a fűtés, a hűtés és a használati melegvíz előállítása jelenti, ez kb. 77%-ot tesz ki! A legnagyobb energia-megtakarítást az energiatermelés és energiafelhasználás ésszerűsítésével, az építmények hőveszteségének csökkentésével, valamint a fűtőberendezések optimális, európai értékrend alapján történő kiválasztásával és üzemeltetésével érhetjük el. Érdemes tehát figyelmet fordítanunk fűtési berendezésünkre, annak energia forrására, hogy kellően hatékony és takarékos legyen. Az energia megtakarításnak és a szén-dioxid kibocsátás csökkentésének leghatékonyabb műszaki eszköze napjainkban, a hőszivattyú. A hőszivattyúk megbízhatóak, kényelmesek és környezetkímélőek, mivel velük a környezetünkben lévő megújuló energiahordozók (a nap, a szél és a víz) gazdaságosan hasznosíthatók, ezáltal a hőszivattyús rendszerek környezetvédelmi és energiagazdálkodási szempontból kedvező hatásúak.
Utoljára frissítve ( 2010 május 02., vasárnap 10:31 ) Bővebben...
 

Hőszivattyú Geo Tarifával!

Email Nyomtat PDF
hőszivattyú és geotarifa találkozásaRégóta vártunk már erre a bejelentésre és üdvözöljük ezt a kezdeményezést! Lényegében arról van szó, hogy a hőszivattyús rendszerek használata további árelőnyt jelent a piacon! Nem elég, hogy jóval olcsóbb a fűtés üzemeltetés, de további olcsóságot jelent, hogy a felhasznált áram díja is jelentősen csökken !

Új, kedvezményes hőszivattyús áramtarifát
alkotott az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport, elsőként és egyedüliként a hazai villamosenergia-piacon. Geo tarifa – szeretni fogjuk ezt a nevet!
Az ELMŰ (Budapesti Elektromos Művek Nyrt.), illetve az ÉMÁSZ (Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt.)Geo árszabás az egyetemes szolgáltatásra jogosult hőszivattyú berendezéssel rendelkező ügyfelek részére kidolgozott tarifális termék, amely a szolgáltató külön mért, vezérelt fogyasztási lehetőséggel rendelkező ügyfelei számára nyújt minden korábbinál kedvezőbb árú villamosenergia-ellátást. Konkrét számokat most még nem tudunk mondani, de annyi biztos, hogy a felhasználó még a mostani éjszakai áramnál is jobban jár!

 

Bővebben...
 

Hőszivattyú Ismeretek

Email Nyomtat PDF

A hőszivattyú technológia általános bemutatása

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem és az energiaforrásokkal való takarékoskodás. Életünk során mérhetetlen mennyiségű energiát hasznosítunk, melynek előállítása, szállítása és felhasználása egyre nagyobb gondot okoz az emberiség számára, és egyidejűleg visszafordíthatatlan károsodást okoz környezetünkben. Az energiafelhasználásnál az egyik legnagyobb tételt a háztartások esetében a fűtés, a hűtés és a használati melegvíz előállítása jelenti, ami kb. 77%-ot tesz ki! A legnagyobb energia-megtakarítást az energiatermelés és energiafelhasználás ésszerűsítésével, az építmények hőveszteségének csökkentésével, valamint a fűtőberendezések optimális, európai értékrend alapján történő kiválasztásával és üzemeltetésével érhetjük el. Érdemes tehát figyelmet fordítanunk fűtési berendezésünkre, annak energia forrására, hogy kellően hatékony és takarékos legyen. Az energia megtakarításnak és a szén-dioxid kibocsátás csökkentésének leghatékonyabb műszaki eszköze napjainkban, a hőszivattyú. A hőszivattyúk megbízhatóak, kényelmesek és környezetkímélőek, mivel velük a környezetünkben lévő megújuló energiahordozók (a nap, a szél és a víz) gazdaságosan hasznosíthatók, ezáltal a hőszivattyús rendszerek környezetvédelmi és energiagazdálkodási szempontból kedvező hatásúak.

Utoljára frissítve ( 2009 március 02., hétfő 14:40 ) Bővebben...
 

A hőszivattyú működési elve

Email Nyomtat PDF
A hőszivattyú működési elve gyakorlatilag megegyezik a hűtőszekrénnyel, csak technikailag "ki van fordítva". A hűtőszekrényben egy speciális folyadék áramlik, ami egyrészt belül hűt, másrészt a hűtő hátoldalán, ahol fűti a rácsot.

Fogalmazhatunk akár egy kicsit szakszerűbben is: kívül hőt ad le, belül pedig hőt vesz fel.

Ehhez a történéshez ismernünk kell azt a fizikai jelenséget, hogy a kitáguló illetve elpárolgó anyag hőt vesz fel környezetéből, az összesűrített anyag pedig hőt ad le. Amikor a szifonpatronban hirtelen lecsökken a nyomás, akkor fagy oda az ujjunk, ha óvatlanságból vagy puszta kíváncsiságból a betekerés közben megérintjük azt.

A hűtőszekrényben ez a jelenség belül, a hűtőtálcában játszódik le, a felvett hő jó részét a hűtő hátoldalán végigfutó rácson adja le a készülék. A keringető motor hozza létre a nyomás- különbséget, és szállítja el a hőt.
Bővebben...
 
Jelenleg 4 vendég olvas minket

Tipikus Napkollektor Rendszerek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


napelem rendszerek
napkollektor ajánlatok - sík- és vákuum napkollektorok
hőszivattyú ajánlatok - levegős, geotermikus hőszivattyúk

Nap Regisztráció

Hirdetések 

TŰZVÉDELEM MUNKAVÉDELEM

Találjunk megoldást közösen fennálló tűzvédelmem, munkavédelem, környezetvédelmi problémájának elintézésére! Kiválóan képzett, főállású, tűzvédelmi, munkavédelmi és környezetvédelmi szakembereink a diszkréció teljes megtartásával járnak el az általunk képviselt társaságoknál. Segítenek a tűzvédelmi, munkavédelmi, környezetvédelmi törvényekben, jogszabályokban, szabványokban meghatározottak értelmezésében. Közreműködnek a tűzvédelmi, munkavédelmi, környezetvédelmi feladatok végrehajtásában. Figyelembe veszik a megrendelő elvárásait, és ahhoz igazítják a szolgáltatást.
http://tuzvedelem-munkavedelem.eu
Cylex Tudakozó Silver Díj

Népszerű cikk